Blogs Contact

Blogs

Bemoei je niet met de spaaractie van je kind

zaterdag 11 januari 2020

Ik zie regelmatig berichtjes op o.a. facebook voorbijkomen van ouders aan andere ouders met de vraag naar missende voetbalplaatjes, beestjes, poppetjes, huisjes voor een dorp o.i.d. van de nieuwste spaaracties bij de supermarkt.

Wat betekent het als een kind hooggevoelig of hoogsensitief is.

zondag 5 januari 2010

Het is inmiddels een wetenschappelijk bewezen eigenschap. Als je hooggevoelig (ook wel hoogsensitief genoemd) bent zijn je zintuigen niet zozeer beter, maar functioneert je informatieverwerking alleen uitgebreider of intenser dan gemiddeld.

Overprikkeling en de ‘brandstof’ van je kind

zaterdag 28 december 2019

Een verandering, een lange opwindende dag, te veel lawaai of te veel visuele indrukken kan ervoor zorgen dat je kind overprikkeld raakt.

Laat je kind met een driftbui niet in een winkelpad liggen

Zondag 22 december 2019

Als ouder kun je je behoorlijk ongemakkelijk en gefrustreerd voelen wanneer je kind een driftbui krijgt in de supermarkt.

Wat doet een (vecht)scheiding met je kind

vrijdag 13 december 2019

Voor kinderen waarvan de ouders gaan scheiden valt hun veilige wereldje uiteen. Kinderen worden in deze situatie regelmatig verscheurd door loyaliteit voor hun beide ouders die geen plek meer kan krijgen.

De 9-jaren fase

vrijdag 13 december 2019

In de fase van ongeveer 8 tot 11 jaar lijken kinderen ineens steeds kritischer te worden. Ze beginnen zich af te zetten, hebben brutale buien en roepen vaak dat niemand hen begrijpt.

Kinderen met een pittig temperament

10 december 2019

Kinderen met een pittig temperament zijn voor ouders en begeleiders best een uitdaging om op te voeden. Het kost veel energie.

Menu

Home Blogs Contact

Pagina's

(Faal)angst bij kinderen Boosheid en driftbuien Dwanghandelingen en dwanggedachten Hooggevoelige, hoogstimulatieve en temperamentvolle kinderen (Echt)Scheiding Weerbaarheid en zelfvertrouwen ‘Ik Leer Leren’ Training en 'Plannen en uitvoeren'