…Je wilt graag met iemand praten over…

Dat je ziet dat je kind niet lekker in zijn vel zit.

Dat je niet meer weet wat je aan de driftbuien, stemmingsstoornissen
of angsten van je kind moet doen.

Dat je kind het er moeilijk mee heeft dat jullie uit elkaar zijn.

Dat je op school moeite hebt je te concentreren.

Dat je kind moeite heeft met sociale contacten of wordt gepest,
en je als ouder niet weet hoe je kan helpen.

Dat er ADHD /ADD /autisme /PDD-NOS geconstateerd is bij je kind,
je wilt hiermee leren omgaan.

Dat je als puber moeite hebt met plannen, vooruitdenken of zelfbeheersing.

…Dan kan een kindercoach jullie helpen…

Als je als ouder(s) en kind in een situatie bent beland waarin even geen beweging zit, kijk ik samen met jullie naar de situatie waarin jullie zijn vastgelopen en naar de hulpvraag die er ligt. Samen kijken we naar wat beiden graag zouden willen en naar de vaardigheden of levenslessen die daarvoor nodig zijn. Vervolgens werken we naar het beoogde doel.

Ik begeleid jullie in dit traject en bied mogelijkheden om met oefeningen, spelletjes en uitleg, nieuwe inzichten en ervaringen op te doen. Om zo nieuwe vaardigheden aan te gaan leren en eventueel verwachtingen bij te stellen. Hierdoor komt er vaak weer harmonie en rust in het gezin. Voor kinderen die beweging nodig hebben is er de mogelijkheid om samen even te wandelen en te praten.

Dit kan in één of meerdere sessies. U als ouder(s) of het kind bepaalt zelf wanneer het klaar is. Daarom is kindercoaching kortdurend en laagdrempelig.

Een kind heeft een grote klus in het opbouwen van een eigen identiteit,
waarvoor het alles al in huis heeft.

Alle antwoorden zitten in het kind zelf. Het kind wordt zich hiervan bewust als het in staat wordt gesteld zelf die antwoorden te zoeken, te vinden en te gebruiken. Immers, je kunt niet veranderen als het niet in je zit. We gaan samen onderweg vanuit de situatie zoals die nu is naar een nieuwe, gewenste situatie.

Dit proces levert een wezenlijke bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling en bewustwording van kinderen, zodat zij kennis hebben van hun eigen potentieel. Vanuit dit bewustzijn kunnen kinderen zich positief ontwikkelen en zijn ze opgewassen tegen de levenslessen die op hun pad komen.

Als ik merk dat een bepaald probleem een andere behandeling vereist (bijvoorbeeld motorische achterstand, reflexen die niet goed ontwikkeld zijn of een trauma). Zal ik dit aangeven. Indien gewenst zal ik ondersteunen bij het zoeken van een geschikte behandelaar.

De Opvoedcoach

Kinderen zijn geweldig! Maar ze kunnen het u als ouder soms behoorlijk lastig maken. Als ouder doet u uw best,
maar soms kan het lastig zijn vat te krijgen op het gedrag van uw kind. Opvoeden is één grote uitdaging! Ik kan jullie ondersteunen om samen een manier te vinden die bij jullie gezin past.

‘Help mij het zelf te doen’
een kind ontwikkelt door zelf te ontdekken, zien en ervaren